Philips: "Twee functies van Collin niet onverenigbaar"

Nico Wieme
| 19 reacties
Philips: "Twee functies van Collin niet onverenigbaar"
Foto: © SC

Philippe Collin mag op beide oren slapen. De technisch directeur van de Belgische Voetbalbond mag zijn functies bij Anderlecht en de bond blijven combineren. Dat liet Jean-Marie Philips weten.

In de verklaring die Stijn Stijnen voorlas om zijn ontslag als Rode Duivel aan te kondigen sneerde de Club Bruggedoelman naar mensen binnen de bond “die alweer gestart zijn met het cultiveren van de oude vetes en gewoontes in functie van hun eigen clubbelangen”. Stijnen viseerde daarmee duidelijk Philippe Collin (foto rechts) die bij de KBVB soms wel eens zijn Anderlechtpet zou durven opzetten.

 

Collin onder vuur

De secretaris van Anderlecht kwam door deze uitspraak van Stijnen bij de pers enorm onder vuur te liggen, maar Jean-Marie Philips sust de gemoederen. “De beide functies zijn niet onverenigbaar. Ik heb ook ooit twee petten gedragen, maar maakte een onderscheid. Collin doet dat ook”, zegt de CEO van de bond in GvA.

 

Liever rechtuit

“Zolang het tegendeel niet bewezen is, zie ik dan ook geen reden om in te grijpen. Wie Collin goed kent, zou beter moeten weten. Ik vind het spijtig dat Stijn Stijnen bepaalde zaken insinueert, zonder namen te noemen. Ik heb liever dat iemand rechtuit is, dat is mijn stijl”, aldus Philips.

 

Moeilijkheden bij dubbel mandaat

De rechterhand van bondspreses François De Keersmaeker is echter niet blind voor de moeilijkheden die een dubbel mandaat met zich meebrengen. “Daarom moeten we de zaak misschien toch bespreken binnen de bond. Dan kunnen we nagaan of er iets moet gebeuren of niet”, beweert Philips.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties