Slovakije loopt storm voor eerste WK-kwalificatie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Slovakije loopt storm voor eerste WK-kwalificatie

Slovakije kan dit weekend mits een punt tegen Slovenië zich voor het eerst plaatsen voor een eindronde van een wereldkampioenschap sinds de afscheiding met Tsjechië. Maar liefst 160.000 mensen wilden er bij zijn.

Het stadion in Bratislava kan maar 23.000 toeschouwers herbergen, maar een veelvoud wilde meefeesten mocht Slovakije minstens een puntje behalen tegen de Slovenen. Slovakije heeft momenteel een bonus van vijf punten op eerste achtervolger Slovenië.

Slovenië wordt evenwel geen makkelijke brok want het is het enige land dat er al in slaagde om de Slovaken te verslaan in deze kwalificatiecyclus. Toch maakt de Slovaakse bondscoach Vladimir Weiss zich geen zorgen over de goede afloop op de website van de UEFA. Hij gaat er van uit dat zijn spelers sportieve revanche zullen nemen.

Weiss moet het dit weekend wel stellen zonder aanvallers Stanislav Sestak en Filip Holosko en dat is een flinke aderlating voor het elftal. "Ze waren in goede vorm, maar toch ben ik zeker dat we ons zullen plaatsen voor het WK", aldus collega-spits Martin Jakubko.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties