Athletic Bilbao acht weken zonder zijn supertalent

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Athletic Bilbao acht weken zonder zijn supertalent

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Athletic Bilbao heeft dezer dagen weer een supertalent in de rangen. Iker Muniain is zestien jaar jong en kroonde zich afgelopen weekend in de partij tegen Real Valladolid tot de jongste doelpuntenmaker ooit in de Primera Division.

Iker Muniain zal echter een tijdje Bilbao achter zich moeten laten want hij heeft een uitnodiging gekregen om voor de Spaanse nationale ploeg voor spelers onder de 17 jaar uit te komen tijdens het WK in Nigeria. Muniain is de enige speler in die selectie die af en toe deel uitmaakt van de eerste ploeg van zijn team.

Door die oproeping zal Muniain acht wedstrijden moeten missen. Het gaat om vier partijen in de Primera Division, twee wedstrijden in de Europa League en twee wedstrijden in de Copa del Rey. Het WK in Nigeria start op 24 oktober en eindigt op 15 november.

Athletic heeft al gevraagd aan de Spaanse voetbalbond of het Muniain wat later zou mogen afstaan zodat hij op 18 en 22 oktober nog kan spelen tegen Sporting Gijon en Nacional Madeira. Muniain scoorde trouwens ook al in Europees verband. Zowel tegen Young Boys Bern als tegen Austria Wien deed hij de netten trillen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties