Timisoara-aanvoerder kreeg aanbod voor omkoping

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Timisoara-aanvoerder kreeg aanbod voor omkoping

Dan Alexa, de kapitein van de Roemeense club FC Timisoara, heeft een aanbod gekregen om een wedstrijd in de Europa League te vervalsen. Hij heeft nog niet willen bekendmaken om wie het ging, maar het zou wel om een Roemeen gaan.

Dan Alexa liet weten dat hij geld zou krijgen indien FC Timisoara, straks ook nog tegenstander van RSC Anderlecht, een slecht resultaat zou halen tegen Dinamo Zagreb. Uiteindelijk is dat ook gebeurd, want de Roemenen verloren acht dagen geleden met 0-3 in eigen huis tegen de Kroatische landskampioen.

"Ik voelde me serieus beledigd en heb voorzitter Marian Iancu op de hoogte gebracht", zei Alexa in een Kroatische krant. Hij zou naar verluidt een half miljoen euro aangeboden hebben gekregen. De man om wie het gaat, zou een oud-Roemeense scheidsrechter zijn die banden heeft met de maffia.

Timisoara en Zagreb spelen samen in de groep met RSC Anderlecht en Ajax Amsterdam. Op de eerste speeldag ging Timisoara 0-0-gelijkspelen in Nederland en nu staat een dubbele confrontatie met paarswit op het programma. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties