Kuijt wil wereldkampioen worden met Oranje

Nico Wieme
| 6 reacties
Kuijt wil wereldkampioen worden met Oranje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland plaatste zich vrij simpel voor het WK 2010. Onze noorderburen wonnen al hun kwalificatiewedstrijden en dat zorgt voor hoge verwachtingen binnen de selectie, zo ook bij Dirk Kuijt.

Dirk Kuijt toont zich ambitieus op de FIFA-website. "Uiteindelijk wil je natuurlijk alle wedstrijden winnen en het toernooi op je naam schrijven, maar als je naar andere landen kijkt als Spanje, Argentinië, Brazilië, Frankrijk, Italië, zijn er heel veel deelnemers met veel kwaliteiten. Het wordt heel moeilijk om de beker in handen te krijgen, maar wij gaan voor het hoogst haalbare."

"We hebben veel vertrouwen. We weten dat we heel veel goede spelers in huis hebben, we richten ons nu dan ook op teambuilding. Op dit gebied willen we vooruitgang boeken. Ik denk dat we op dezelfde manier door moeten gaan als team, maar ook moeten proberen dichter tot elkaar te komen. Nog betere vrienden worden. Elk klein detail kan het verschil maken tijdens het WK", aldus de Liverpoolspits.

Kuijt voorziet niet veel problemen in de groep, iets wat in het verleden dikwijls anders was bij Oranje. "Ik denk dat dit een hele goede groep is. De meeste spelers kennen elkaar al lang. Wat er vroeger gebeurd is, behoort tot het verleden. Ik zie op dit moment geen problemen en ik denk ook niet dat deze er tijdens het WK zullen komen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties