KBVB: "We zijn klaar om zwaar te straffen"

Mathias Dumarey
| 52 reacties
KBVB: "We zijn klaar om zwaar te straffen"
Foto: © SC

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker (foto) laat vandaag in HLN weten dat de KBVB (Belgische Voetbalbond) klaar is om zwaar te straffen in het grote corruptieschandaal dat de UEFA (de Europese voetbalbond) aan het blootleggen is.

Volgens het onderzoek van de UEFA zou er ook één Belgische club genoemd worden. Meteen wezen vele vingers naar Roeselare toen die enkele jaren terug verdacht verloren met 5-0 tegen het Cypriotische Ethnikos Achnas, maar ondertussen is het duidelijk dat het om een club in de tweede klasse gaat.

François De Keersmaecker zegt vandaag dat de KBVB klaar is om zwaar te straffen. "We moeten nu enkel nog wachten op het dossier van de UEFA en dat wordt in het slechtste geval pas vrijgegeven in het begin van december. Het is duidelijk dat het gaat om het vervalsen van competitiewedstrijden en partijen uit de Beker van België", aldus de bondspreses die de informatie krijgt van Karel D'Hont, recent nog aangesteld als de gokexpert  van de UEFA.

Ondertussen blijkt wel dat de gokmaffia zich weggetrokken heeft van het Belgische eersteklassevoetbal. Er zijn geen verdachte wedstrijden meer geweest. D'Hondt liet wel nog weten dat de partij tussen Anderlecht en Sint-Truiden van twee seizoen terug wel gemanipuleerd is geweest. Sint-Truiden stond toen lange tijd met 0-1 voor maar verloor in de slotfase nog met 4-1. Er werd toen ook nadrukkelijk gewezen naar de ref, Tim Pots en zijn assistent Jozef Carmeliet omdat er enkele dubieuze beslissingen aan de basis van de paarswitte goals lagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties