De Sart: "We moeten groepswinst ambiëren"

Nico Wieme
| 1 reacties
De Sart: "We moeten groepswinst ambiëren"
Foto: © SC

Jean-François De Sart kon zich verzoenen met het 0-0-gelijkspel van de jonge Rode Duivels tegen Frankrijk. De coach van de beloften wil absoluut voor groepswinst gaan.

Met acht punten uit vier matchen blijven de Belgische beloften in de running voor deelname aan het EK 2011 in Denemarken. Tegen groepsfavoriet Frankrijk konden de Belgen op basis van inzet en karakter een punt uit de brand slepen.

 

De eerste helft lagen de Belgische beloften duidelijk onder tegen een technisch superieur Frankrijk. De tweede helft was van een beter niveau. “Toen hebben we meer druk kunnen zetten”, was Jean-François De Sart blij met de prestatie van zijn spelers na de pauze.

 

“Al bij al is een gelijkspel tegen een ploeg als Frankrijk niet slecht. Als we ons echter willen kwalificeren voor het EK 2011 zullen er wel wedstrijden moeten gewonnen worden”, aldus De Sart.

 

Enkel de tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de volgende ronde, play-offs voor deelname aan het EK. “Ik denk dat we aan dat ritme niet bij de beste vier nummers twee zullen geraken. Daardoor moeten we absoluut de groepswinst ambiëren”, vindt De Sart. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties