"Fellaini moet plaats maken voor Kompany"

"Fellaini moet plaats maken voor Kompany"
Foto: © SC

Marouane Fellaini speelde geen grootse wedstrijd tegen Turkije. Voor de interland van woensdag tegen Estland geeft de Marokkaanse Belg verstek. Bondscoach Dick Advocaat liet zich dan ook in bedekte termen kritisch uit tegenover de Evertonspeler.

Na de interland van België tegen Turkije kreeg Dick Advocaat de vraag voorgeschoteld of hij er al uit was wat de beste positie van Marouane Fellaini was: aanvallende of defensieve middenvelder. "Niet echt", antwoordde de Hagenaar eerst kort, om er dan aan toe te voegen: "Ik vond hem beter toen hij hoger ging spelen."

SVM meent uit die woorden van Advocaat te kunnen afleiden dat hij het niet echt heeft voor de middenvelder van Everton. "Advocaat gaf de Evertonspeler zaterdag alsnog toestemming om deze week op tandartsbezoek te gaan en de verplaatsing naar Estland te spijbelen", schrijft Jan Hauspie in uitgave nummer 42 van deze jaargang.

"Hoe dat mag worden geïnterpreteerd, zal moeten blijken, maar het lijkt een gokje waard dat Fellaini plaats zal moeten ruimen voor Vincent Kompany (foto) zodra die weer fit is", is Hauspie van oordeel. Verder vindt de schrijver dat Advocaat eveneens een toegeving deed aan Mehdi Carcela door zijn ultimatum in te slikken. De Standardspeler moest ten laatste vorige week donderdag beslissen of hij voor België of Marokko kiest, maar deed dat vooralsnog niet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties