Advocaat: "Op zoek gaan naar andere spelers"

Mathias Dumarey
| 58 reacties
Advocaat: "Op zoek gaan naar andere spelers"
Foto: © SC

Bondscoach Dick Advocaat (foto) was nogal sec na de 2-0-nederlaag in en tegen Estland. "Enkele spelers vielen vandaag door de mand en we gaan op zoek naar anderen", aldus de 'kleine Generaal'.

Na de glansprestatie tegen Turkije, viel België in Estland weer terug in zijn oude gewoonten. "We moeten weten wie dit niveau aankan en wie niet", viel Dick Advocaat na de wedstrijd meteen met de deur in huis. "We hadden de hele wedstrijd veldoverwicht maar creëerden geen kansen. Een aantal spelers zijn deze avond serieus door de mand gevallen op internationaal niveau", aldus de bondscoach op Sporza.

Advocaat maakte meteen duidelijk dat een aantal namen er volgende keer niet meer zullen bij zijn. "We moeten op zoek gaan naar spelers met meer kracht. Het ging vandaag om rendement en vandaag liepen er bij ons te veel frivole spelers die op het hoogste niveau te kort komen", is de Nederlander vlijmscherp in zijn analyse.

"Zaterdag werd er al hosanna geroepen na de winst tegen de Turken. Nu zitten we weer in de realiteit. Dit was een wedstrijd waarin wij het spel moesten maken. Dan heb je geduld en individuele kwaliteit nodig. Geduld was er, maar de individuele kwaliteit niet. Ik ben op zich tevreden met wat ik heb gezien, maar niet met het resultaat. Deze ploeg heeft tijd nodig. Sommige spelers krijgen nog tijd, voor anderen is het over." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties