Argentinië verzekert zich toch van WK-ticket

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Argentinië verzekert zich toch van WK-ticket
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Argentinië is er toch in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. De Argentijnen gingen met 0-1 winnen bij buurland Uruguay.

In het Estadio Centenario van Montevideo stond het allemaal te gebeuren voor Argentinië en Uruguay. Een volgepakt stadion moest Uruguay naar het WK schreeuwen. De wedstrijd stond bol van de spanning en dat leverde aanvankelijk vooral veel fouten langs beide kanten op. Uruguay kreeg ook de beste kansen, maar Argentinië hield stand.

De wedstrijd barstte uiteindelijk open in de slotfase van de wedstrijd. De Uruguayaan Martin Caceres werd toen met een rode kaart van het veld gestuurd. De vrije trap die erop volgde, viel na een tussenstation voor de voeten van invaller Mario Bolatti en die aarzelde geen seconde om de 0-1 binnen te trappen.

Een zeer emotioneel aangedane bondscoach Diego Maradona viel zijn staf in de armen en barstte in tranen uit. Argentinië is er volgend jaar dus toch bij op het WK in Zuid-Afrika. Uruguay moet nu als vijfde in de Conmebol-zone een barragewedstrijd spelen tegen de nummer vier uit de Concacaf-zone en dat is het Costa Rica van ex-Gent-speler Bryan Ruiz.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties