'Brussel krijgt stadion van om en bij de 70.000 plaatsen'

Mathias Dumarey
| 46 reacties
'Brussel krijgt stadion van om en bij de 70.000 plaatsen'
Foto: © SC

Volgens verschillende kranten zou Brussel een nieuwe stadion plannen op de Heizelvlakte en de capaciteit zou om en bij de 70.000 plaatsen bevatten. Dat zouden de verschillende betrokken politieke overheden overeengekomen zijn.

De nieuwe voetbaltempel zou het decor moeten zijn voor de openingswedstrijd van het WK voetbal in 2018 waarvoor Nederland en België een gezamenlijke kandidatuur hebben ingediend bij de FIFA.

De verschillende deelregeringen hebben ondertussen zeven steden in ons land aangewezen waar nieuwe stadions moeten komen. Dat is het geval voor Brugge, Gent, Antwerpen, Luik, Charleroi en dus Brussel. In Genk zou de huidige Cristal Arena worden gerenoveerd. Indien België en Nederland het WK binnenhalen, zullen deze steden wellicht ook enkele wedstrijden organiseren.

De kranten uit de Coreliogroep schrijven vandaag ook dat als België en Nederland naast het WK grijpen, de investeringen zeker niet verloren zullen zijn. Op dit ogenblik is er geen enkel Belgisch stadion dat voldoet aan de internationale normen van de UEFA of de FIFA. Dat kan er op termijn toe leiden dat Belgische teams in eigen land niet meer Europees kunnen spelen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties