Del Bosque: "Spanje is kanshebber met veel hoop"

Nico Wieme
| 2 reacties
Del Bosque: "Spanje is kanshebber met veel hoop"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje plaatste zich in de groep van België met het maximum der punten. Toch verleidt dat bondscoach Vicente del Bosque niet tot grootspraak.

Spanje liep als een sneltrein door de haar kwalificatieronde. De Europese kampioen kan straks op het WK een gooi doen naar de wereldtitel. Toch wil Vicente del Bosque dat iedereen met beide voetjes op de grond blijft. "Ik ben optimistisch, maar ook voorzichtig. Ik wil de euforie onder de fans niet verpesten, maar ik zie ons eerder als kanshebbers met veel hoop dan als favorieten", aldus de Spaanse bondscoach op de site van de FIFA.

"We hebben goede spelers en een goed team. Maar er zijn erg sterke concurrenten. Ons doel is om te vechten om de WK-titel, maar we weten dat het erg moeilijk is", gaat Del Bosque verder.

Del Bosque is niet verrast dat Bosnië-Herzegovina, dat woensdag nog met 2-5 wandelen werd gestuurd door de Spanjaarden, tweede werd in de groep. "Zij verdienen het volledig. Ze hebben alles om zich te plaatsen voor het WK, met een team dat bestaat uit goede individuen en fans die het voor tegenstanders lastig maken om in hun land te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties