België blijft in pot vier voor EK-voorronde

Nico Wieme
| 4 reacties
België blijft in pot vier voor EK-voorronde
Foto: © SC

België blijft voorlopig 35ste op de Europese ranglijst voor landenteams. Dit betekent dat ons land meer dan waarschijnlijk in de absoluut oninteressante pot vier voor de eerstvolgende EK-loting zal terechtkomen.

De 2-0-zege van de Rode Duivels tegen Turkije en de evengrote nederlaag tegen Estland zorgden ervoor dat ons land voorlopig op de 35ste plaats staat van de Europese ranking. De UEFA maakte een voorlopig klassement bekend met negen reekshoofden voor de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap voetbal 2012.

De loting voor de EK-voorronde 2012 zal op 7 februari 2010 in Warshau plaatsvinden. Het definitieve klassement zal pas na de barragematchen voor het WK 2010 vrijgegeven worden. Deze wedstrijden worden op 14 en 18 november betwist.

België bekleedt momenteel de 35ste plaats in Europa. Voor de loting zullen er vijf potten van negen landen zijn, en een zesde pot van zes landen. De 51 landen worden in zes groepen van zes en drie van vijf onderverdeeld. Eigenlijk zijn er 53 landen, maar Oekraïne en Polen zijn als EK-organisator al zeker van hun EK-ticket.

De negen groepswinnaars en de beste tweede plaatsen zich voor het EK. De overige nummers twee spelen barrageduels om de vier resterende tickets. Het wordt het laatste EK met 16 landen. Vanaf Euro 2016 mogen 24 landen deelnemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties