Inter (even) alleen leider na doelpuntenfestival

Steurbaut Kersten
| 7 reacties

Inter Milaan heeft zaterdag zwaar uitgehaald tegen Genoa. De titelverdediger won met 0-5 en is (voorlopig) alleen leider.

Esteban Cambiasso en Mario Balotelli gaven Inter al vroeg een veilige 0-2-voorsprong. Dejan Stankovic profiteerde net voor rust van een blunder van Genua-doelman Amelia om op schitterende wijze de derde treffer tegen de netten te prikken. De Serviër nam een slechte uittrap van Amelia meteen op de voet en knalde het leer van aan de middenlijn binnen.

In de tweede helft zorgden Patrick Vieira en Maicon voor de forfaitcijfers. Ondanks de ruime zege toonde José Mourinho zich niet bijzonder opgetogen. “Ik zou deze 0-5-zege graag ruilen voor vijf keer 1-0”, aldus de Portugees.

Juventus leed in eigen huis opnieuw puntenverlies. De Bianconeri kwamen niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Fiorentina. Vargas opende de score voor de bezoekers. Met zijn eerste doelpunt in acht maanden hield Amauri toch nog een punt in Turijn.

Inter wordt voorlopig alleen leider. De landskampioen heeft drie punten voorsprong op Sampdoria, dat vanmiddag nog speelt bij Lazio. (AN)