Ruiz en co dienen AZ vijfde nederlaag toe

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Ruiz en co dienen AZ vijfde nederlaag toe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Landskampioen AZ blijft door de Nederlandse Eredivisie spartelen. Tegen Twente leed de club uit Alkmaar al zijn vijfde nederlaag van het seizoen. Ajax en PSV wonnen wel tegen Willem II en Heerenveen.

AZ starrte met Gil Swerts, Sebastien Pocognoli, Maarten Martens en Moussa Dembélé in de basis. Twente zette meteen druk en kwam na een halfuur op voorsprong via een doelpunt van Kenneth Perez tegen zijn ex-club.

Mounir El Hamdaoui en een eigen doelpunt van Peter Wisgerhof zetten AZ na rust op voorsprong, maar Bryan Ruiz en een late treffer van Blaise N’Kufo schonken de club uit Enschede alsnog de zege. Twente blijft na tien speeldagen alleen leider.

PSV volgt op twee punten van Twente. De Eindhovenaren, met Timmy Simons 90 minuten in de ploeg, wonnen zuinig van Heerenveen. Danko Lazovic maakte de enige treffer van de avond.

Ajax won ruim van Willem II. Eyong Enoh opende op slag van rust de score voor de Amsterdammers. Miralem Sulejmani, Marko Pantelic en Luis Suarez dikten de score in de tweede helft verder aan. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen speelden heel de wedstrijd mee. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties