Middlesbrough onslaat Southgate

Nico Wieme
| 0 reacties
Middlesbrough onslaat Southgate
Foto: © SC

Gareth Southgate is niet langer coach van Middlesbrough. De Engelse tweedeklasser ontsloeg de voormalige verdediger wegens de negatieve sfeer die momenteel rond de club hangt.

Middlesbrough tuimelde vorig seizoen onder de hoede van Gareth Southgate uit de Premier League en kan vooralsnog in het Championship zijn ambities niet waarmaken. Hoewel ‘Boro’ dinsdag zijn eerste partij won na drie opeenvolgende nederlagen, betekende de aanwezigheid van amper 18.000 fans een absoluut laagterecord in de clubgeschiedenis.

 

“Dit is de moeilijkste beslissing die ik in het voetbal heb moeten nemen”, jammerde voorzitter Steven Gibson. “Hij heeft alles wat wij in een trainer zoeken, maar er is bij de club behoefte aan een frisse wind. Gareth is altijd welkom bij onze club en verdient elders een nieuwe kans als trainer.”

 

Southgate loste in 2006 de huidige FC Twentetrainer Steve McClaren af als coach van Middlesbrough. Gordon Strachan, Kevin Keegan, David O'Leary, Alan Curbishley en Graeme Souness worden genoemd als mogelijke kandidaat-opvolgers van Southgate.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties