Perisic: "Als Kroaat wil je scoren tegen Serviërs"

Perisic: "Als Kroaat wil je scoren tegen Serviërs"
Foto: © SC

Ivan Perisic nam tegen Partizan Belgrado een penalty die eigenlijk Carl Hoefkens moest trappen. De Kroaat miste en in plaats van een bevrijdende 2-0 moest Club nog vol aan de bak.

De middenvelder zelf heeft een logische verklaring waarom hij de penalty opeiste. "Als Kroaat wil je altijd scoren tegen Serviërs en omgekeerd. Want dat wordt in Kroatië ook opgemerkt. Ik heb al veel berichtjes uit Kroatië gekregen om me te feliciteren", aldus  Ivan Perisic in HNB.

Die onderlinge rivaliteit tussen Kroaten en Serviërs gaat terug tot de oorlog in de jaren '90. "Mijn vader heeft vijf jaar in het leger gediend als soldaat tijdens de oorlog met de Serviërs. Hij vocht voor zijn land omdat Servië een deel van ons territorium inpalmde", aldus Perisic.

Carl Hoefkens beet zich op de lippen toen Perisic de bal met een panenka op de lat mikte. "Ik was kwaad. Dat is toch normaal? Niet omdat ik de penalty niet mag nemen, maar omdat het slecht had kunnen aflopen. Je kan wel niet zeggen dat die jongen geen ballen aan zijn lijf heeft", relativeert Hoefkens. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties