Standard verliest opnieuw punten, Gent wint weer

Anthony Van der Planken
| 18 reacties

Standard heeft opnieuw punten laten liggen. De kampioen kwam thuis tegen Zulte Waregem niet verder dan een gelijkspel. AA Gent wist wel nog eens te winnen.

Standard startte goed tegen zwart beest Zulte Waregem. Na nauwelijks negen minuten bracht Cyriac de thuisploeg op voorsprong. In een aangename eerste helft kregen beide clubs kansen om opnieuw te scoren. Zulte Waregem kwam uiteindelijk verdiend op 1-1 via Roelandts. Eerder had Makiese al een strafschop gemist. Bij die 1-1 bleef het uiteindelijk ook.

AA Gent wist eindelijk nog eens te winnen. De Buffalo's klopten Sint-Truiden in extremis met 1-2. Sidibe bracht STVV op slag van rust op voorsprong. De thuisploeg kreeg na de pauze zelfs een uitstekende mogelijkheid op de 2-0, maar Jorgacevic stopte de penalty van Wilmet. Een dure misser, want niet veel later scoorde Rosales de gelijkmaker. In het slot scoorde Wils zelfs nog de winnende goal.

Germinal Beerschot houdt de hoop op deelname aan de play-offs om de titel levend door te winnen van Moeskroen. In een knotsgek einde maakte Moeskroen nog de late 2-2, maar in de absolute slotminuten legde Goor de 3-2 binnen.

Cercle Brugge en Kortrijk hielden het op Jan Breydel bij een 1-1 gelijkspel. Portier maakte beide doelpunten: eentje in eigen doel, en eentje in dat van de tegenstander.

Ook Charleroi - Westerlo eindigde op 1-1. De bezoekers kwamen op voorsprong via Iakovenko, maar Delen maakte in het slot toch nog de verdiende gelijkmaker.