Helleputte: "Trekken niet op volle sterkte naar Luik"

De Nijs Michael
| 34 reacties
Helleputte: "Trekken niet op volle sterkte naar Luik"
Foto: © SC

Lierse is momenteel leider in tweede klasse, maar vanavond kijken de Pallieters landskampioen Standard in de ogen in de Cofidis Cup. Trainer Herman Helleputte zal echter niet zijn sterkste team opstellen in Luik.

"Of dit het ideale moment is om naar Standard te trekken? Helemaal niet", tempert Helleputte de verwachtingen bij Sporza. "Vorige week op Olympiakos vond iedereen Standard nog sterk. Het zal ervan afhangen of ze een goede of een slechte dag hebben."

"We zijn goed bezig, maar Standard is Standard", aldus de oefenmeester. "Wij zijn maar tweede klasse. Er is een verschil tussen de top in eerste klasse en de top in tweede klasse. We spelen om te winnen, maar zullen niet op volle sterkte aantreden. De competitie is belangrijker."

Helleputte gunt onder meer Cavens, Radzinski, Deflandre, Dreesen, Wahed en Kujovic rust. "Als we kunnen winnen in de cup, is dat mooi meegenomen, maar we liggen er niet wakker van", verklaart de coach. "De match van zaterdag op KVSK is voor ons tien keer belangrijker."
 
"Wij hebben een kern van 29 man, we spelen al een tijdje met dezelfde elf. Maar die andere achttien zijn het ook waard. Dat mogen ze vanavond laten zien", besluit de trainer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties