Groep E: Fulham na rode kaart onderuit in Rome

Fabian Morren

Fulham had bijna een stunt beet bij AS Roma, maar na een rode kaart voor Erik Nevland gaven de Engelsen hun voorsprong nog weg.

AS Roma - Fulham: 2-1

Het zag er mooi uit aan de rust voor Fulham. Diomansy Kamara had vanaf de stip voor de 0-1 gezorgd, na een overtreding van Andreolli. Zo leek er een stunt in de maak, maar in de tweede helft ging het helemaal mis voor de bezoekers.

Erik Nevland, pas in het veld, maakte een harde overtreding en kreeg terecht rood van de Nederlandse scheidsrechter Kevin Blom. Fulham zakte met die man minder in elkaar en in zeven minuten tijd zette Roma de scheve situatie recht. Eerst knalde Riise hard binnen en wat later zorgde Stefano Okaka Chuka met een rake kopbal voor de 2-1. In de slotminuut kreeg ook Fulham-speler Paul Konchesky nog rood.

Roma wordt dankzij deze zege tweede in zijn groep met zeven punten uit vier wedstrijden. Basel blijft leider met negen punten, Fulham volgt als derde met vijf punten.

Basel - CSKA Sofia: 3-1

Dat Basel nog steeds aan de leiding staat, dankt het aan een logische thuiszege tegen CSKA Sofia. De Zwitsers haalden het makkelijk na een doelpunt van Marcos Gelabert en twee treffers van Alexander Frei.