Bodart: "Nooit meer naar de gevangenis"

Mathias Dumarey
| 19 reacties
Bodart: "Nooit meer naar de gevangenis"
Foto: © SC

Gilbert Bodart (foto) heeft het stilzwijgen rond zijn persoon verbroken. De oud-doelman van Standard Luik en Girondins Bordeaux wil nooit meer naar de gevangenis.

Gilbert Bodart wacht nog op zijn proces. Hij moet verschijnen in een affaire rond valsmunterij en een diefstal bij de Grotten van Han waarbij hij betrokken zou zijn geweest. "Ik wil nu praten omdat ik mijn excuses wil aanbieden", zegt de ex-doelman van de Rode Duivels in Le Soir.

"Ik hoop dat mijn naasten me kunnen vergeven en dat het gerecht wil rekening houden met het feit dat het mijn eerste misstap was. Ik heb recht op een tweede kans. Anderen krijgen die ook, dus waarom zou ik geen nieuwe kans meer krijgen?"

Gilbert Bodart zat zes maanden in de gevangenis, maar werd een jaar terug voorwaardelijk vrijgelaten. Zijn vrouw besloot echter te scheiden van hem. "Dat mijn vrouw me heeft verlaten, vind ik logisch. Bovendien wilde ze ook mijn kinderen beschermen. Ik kan me voorstellen welke beledigingen ze op school moesten trotseren. Ik kan me alleen maar schuldig voelen en vechten als een leeuw zodat ze een ander beeld van hun vader zullen krijgen", besluit Bodart. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties