Buffel: "Stilaan weer waar ik wil staan"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Buffel: "Stilaan weer waar ik wil staan"
Foto: © SC

Thomas Buffel groeit bij Racing Genk terug stilletjes aan naar zijn beste vorm toe. De middenvelder werd door bondscoach Dick Advocaat beloond met een nieuwe selectie voor de Rode Duivels.

Buffel werd vorig jaar met de grote trom bij Cercle Brugge binnengehaald. Het duurde echter een tijdje voor de middenvelder zich volledig kon doorzetten.

"Ik had verwacht dat ik er sneller weer zou staan”, bekent Buffel in HLN. “Ik kende vorig seizoen mijn mooie momenten bij Cercle Brugge. Maar die waren van korte duur.”

Knieperikelen

“Dit jaar kende ik een goede voorbereiding en haalde ik bij Cercle een hoog niveau. Na mijn transfer heb ik die lijn gewoon doorgetrokken. Ik ben stilaan weer waar ik wil staan. Zoals net voor de operatie aan beide knieën in 2007.”

“Die knieoperatie heeft me afgeremd. Maar februari 2007 was écht het moment. Ik sleurde de overbelasting al sinds mijn achttiende mee. Ik had nog een tweetal jaren kunnen aanmodderen bij de Rangers of zelfs een nog lucratiever contract kunnen tekenen bij Hannover.”

Buffel koos voor een operatie. “Had ik het uitgesteld, was ik wellicht nooit meer teruggekomen. Ik ben blij dat ik die beslissing toen heb genomen. Ik ben nu bezig aan mijn tweede carrière en ben stilaan weer waar ik wil staan.”

"Mis de goals"

Scoren doet hij echter niet meer zoveel als in zijn Nederlandse periode. “Ik mis dat wel, die goals. Feyenoord speelde wel met veel meer pressie, maar soms kom ik frisheid voor doel te kort. Ik steel veel meer arbeid in mijn spel. Ik moet nog sterker worden, zodat ik het verdelen met het scoren kan combineren." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties