Van Himst wil Lukaku snel bij de Rode Duivels

Mathias Dumarey
| 39 reacties
Van Himst wil Lukaku snel bij de Rode Duivels
Foto: © SC

Als het van Paul Van Himst afhangt, dan speelt Romelu Lukaku (foto) heel erg snel voor de Rode Duivels. "We verliezen tijd zonder Lukaku", aldus de ex-bondscoach en beste Belgische voetballer aller tijden in Le Soir.

België speelt in de volgende zeven dagen twee vriendschappelijke interlands met Hongarije en Qatar als tegenstander. Dat gebeurt zonder Anderlecht-revelatie Romelu Lukaku en dat vindt Paul Van Himst een spijtige zaak.

"Het is nu al jaren dat we de toekomst aan het voorbereiden zijn. Ons land heeft echt geen tijd meer om te wachten. Daarom is het jammer dat Lukaku er nog niet bij is, want zo verliezen we weer tijd", aldus Van Himst die voorts nog wat opmerkelijke uitspraken in petto had.

"We hadden toch minstens een punt moeten pakken in Estland. Misschien dachten de spelers na de winst tegen Turkije dat ze de schaapjes al op het droge hadden. We hebben de Turken nooit overklast, hé. Ik denk dat Dick Advocaat snel zal beseffen hoe moeilijk het zal zijn om een competitieve ploeg op de been te brengen. Als hij elke keer de spelers gaat verwijderen die hem hebben ontgoocheld, zal hij snel te weinig spelers hebben, vrees ik", is Van Himst klaar en duidelijk.

Ook over het afhaken van Stijn Stijnen voor de nationale ploeg heeft Van Himst zijn mening. "De nieuwe bondscoach heeft het hem niet gemakkelijk gemaakt. Hij werd snel in twijfel getrokken en dat verdiende hij niet. Ik zou net als Stijnen ook gestopt hebben met de nationale ploeg. Advocaat had hem moeten oproepen met de andere doelmannen en dan pas zijn beslissing moeten nemen. Na Michel Preud'homme hebben we geen wereldkeepers meer gehad, net als een superspits. Maar ik denk dat Lukaku ons met dat laatste wel zal redden", besluit Van Himst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties