Rode Duivels simpel langs Qatar

Voor het eerst in meer dan drie jaar hebben de Rode Duivels nog eens twee opeenvolgende wedstrijden kunnen winnen. België won in Sedan met 0-2 van Qatar.

De Rode Duivels namen de wedstrijd van bij de aftrap in handen. Met vlotte combinaties en knappe bewegingen kregen vooral Mirallas en Hazard de handen van de toeschouwers op elkaar. Nadat eerst nog een schot van Jan Vertonghen nipt naast ging, kon Axel Witsel wat later wél scoren. De Gouden Schoen verlengde met het hoofd een bal van Daniel Van Buyten in doel.

Ook daarna bleven de Belgen het balbezit opeisen. Qatar kwam nauwelijks aan het doel van Jean-François Gillet. Grote kansen bleven na het doelpunt van Witsel uit, al werd een doelpunt van Sonck nog afgekeurd vanwege buitenspel. Het team van bondscoach Dick Advocaat mocht evenwel met een ruim verdiende voorsprong de rust in.

Debuut Carcela

De Duivels begonnen een tempo lager aan de tweede helft, maar verdubbelden toch al vrij snel hun voorpsrong. Wesley Sonck sprong hoog en kopte heel mooi binnen. Advocaat gunde, zoals aangekondigd, Mehdi Carcela zijn debuut. Hij verving na een kwartier in de tweede helft zijn ploeggenoot Axel Witsel. De bondscoach gaf ook Lamah, Geraerts en De Sutter nog wat speeltijd. De Belgen speelden de wedstrijd rustig uit en mogen tevreden terugblikken op de voorbije twee oefeninterlands. (AN)