Daerden: "Hielden Club zelf in een knotsgekke wedstrijd"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Daerden: "Hielden Club zelf in een knotsgekke wedstrijd"
Foto: © SC

“Ik hoorde deze week dat we nog nooit een topper hadden gewonnen op verplaatsing”, opende Germinal Beerschot-trainer zijn persconferentie. “Wel, tradities zijn er om gebroken te worden en dat is vandaag gebeurd.”

De zege kwam er niet zonder slag of stoot. “Het was een knotsgekke wedstrijd die alle kanten uitkon”, aldus Daerden. “Ook nog toen Club Brugge met tien man kwam te staan. In zo’n wedstrijden moet je op een bepaald moment het geluk aan je zijde hebben.”

“Ik ben tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben. Sinds een paar weken proberen we meer vooruit te voetballen en ook vandaag heb ik ervoor gekozen om niet naar achteren te leunen. We moeten het alleen nog beter afwerken. We kregen in de tweede helft voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar door onze missers hebben we Club Brugge in de wedstrijd gehouden.”

Germinal Beerschot springt nu over Standard naar de derde plaats. “Een schitterende beloning na ons mooi parcours. We staan er nu, we hebben de kwaliteiten en we zien wel waar we uitkomen. Iedere week moeten we ervoor blijven gaan. Volgende week tegen Roeselare volgt al een andere wedstrijd.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties