Club, Gent en GB winnen, Genk onderuit

Anthony Van der Planken
| 43 reacties
Club, Gent en GB winnen, Genk onderuit
Foto: © SC

Club Brugge, Germinal Beerschot en AA Gent hebben zaterdagavond een goede zaak gedaan. Het trio won zijn thuiswedstrijden en zet zo een nieuwe stap richting play-offs. Daar kan Genk alleen maar van dromen, de Limburgers verloren met 2-0 in Moeskroen.

Club Brugge nam thuis met veel moeite afstand van Charleroi. De Karolo's speelden een uur met tien na een rode kaart van Cordaro, maar hielden blauw-zwart toch lange tijd goed af. Pas in het slotkwartier kon Kouemaha de verlossende 1-0 scoren.

Germinal Beerschot blijft in het spoor van Club na een 3-0-zege tegen Roeselare. MacDonald opende de score, Haroun diepte met twee treffers verder uit.

Ook AA Gent hield de drie punten thuis. De Buffalo's klopten Cercle met 3-1. Aan de rust stond het al 2-0 na een penalty van Maric en een treffer van Rosales. Iachtchouk zorgde voor een spannende tweede helft, maar in het slot stelde Thijs de zege veilig.

Genk zakt dan weer dieper weg in het klassement. De Limburgers verloren van Moeskroen, dat meer dan een helft met tien man speelde. Een owngoal van Matoukou en een penalty van Aspas bezegelden wellicht het lot van trainer Hein Vanhaezebrouck. Moeskroen pakte tien op twaalf sinds de licentieproblemen aan het licht kwamen.

Westerlo won de streekderby tegen KV Mechelen met 2-0. Iakovenko en De Petter waren de gevierde doelpuntenmakers. KVM verliest al voor de vijfde keer op rij en ziet Westerlo zo waar op gelijke hoogte komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties