Drie schorsingsdagen voor Cordaro en Assou-Ekoto

Ruben Philippe
| 8 reacties
Drie schorsingsdagen voor Cordaro en Assou-Ekoto
Foto: © SC

Cordaro van Charleroi en Assou-Ekoto van Moeskroen zijn beide gestraft voor drie speeldagen. Ze krijgen allebei nog eens een boete van 150 euro opgelegd. Het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond kende de straf vandaag toe.

Cordaro mag drie speeldagen niet in actie komen met Charleroi. De speler werd tijdens de wedstrijd Club Brugge-Charleroi van het veld gestuurd met een rode kaart. De lijnrechter merkte bij een counter van Charleroi op dat Cordaro een slag in het gezicht van Hoefkens gaf. Bovenop het verbod om te spelen kreeg hij nog eens een boete van 150 euro opgelegd.

Ook Assou-Ekoto kreeg dezelfde straf van het bondsparket. De middenvelder van Moeskroen moet ook drie weken toekijken vanuit de tribune. Hij werd van het veld gestuurd tijdens de thuiswedstrijd tegen Genk. De scheidsrechter stuurde hem vervroegd naar de kleedkamers wegens natrappen richting Balazs Toth. Ook hij wordt verplicht om 150 euro boete te betalen. 

Beide spelers kunnen hun straf nog gaan aanvechten. Het is dan aan het Sportcomité om te beslissen wat er zal gebeuren met de twee spelers.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties