Wenger ligt serieus overhoop met KNVB

Philippe Crols
| 9 reacties
Wenger ligt serieus overhoop met KNVB
Foto: © SC

Arsenal-manager Arsene Wenger en de Nederlandse Voetbalbond (KNVB) zijn niet langer de beste vrienden. Meer zelfs, sinds de blessure van Robin Van Persie heeft Wenger flink ruzie met de KNVB.

Robin Van Persie blesseerde zich enkele weken terug tijdens een vriendschappelijke interland van Nederland tegen Italië. Aanvankelijk leek de Nederlander slechts enkele weken buiten strijd te zijn, maar nader onderzoek wees uit dat Van Persie meerdre maanden niet zal kunnen spelen.

"Dat de KNVB de blessure wilde minimaliseren, is te belachelijk voor woorden. Het is tevens onrespectvol", fulmineerde Arsene Wenger (foto) in de Engelse pers.

De Fransman had vooral kritiek op de manier waarop Van Persie behandeld werd na de blessure. "Als een speler een blessure oploopt tijdens een interland, moet hij onmiddellijk naar zijn club gestuurd worden. Het stoort mij enorm dat landen spelers zomaar komen halen als er interlandvoetbal op het menu staat en ze nadien opnieuw afleveren en zeggen "Trek uw plan maar.". Dat gebeurt in geen enkele andere sport."

De KNVB dekt zich dan weer in door te verklaren dat het de medische staf van Arsenal meteen op de hoogte bracht van de resultaten van de eerste onderzoeken. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties