Analyse SK Heist leidt, Racing Mechelen lijdt

carol Vander Cruyssen
| 20 reacties
SK Heist leidt, Racing Mechelen lijdt

SK Heist liet zich niet verrassen door Mechelen en is nu medeleider. Aalst blijft scoren met de ogen dicht, Temse en Waregem spelen haasje over. De 3 staartploegen zakken verder weg en Marco speelde met brio zijn zoveelste “Symphonica in Rosso”.

Zwart weekend voor staartploegen

 

Heist kende uiteindelijk weinig of geen problemen met Racing Mechelen, dat ondanks vers trainersbloed, kansloos onderuit ging. Mechelen hield een half uur stand, maar eenmaal op achterstand toonde het te weinig weerbaarheid. Er is nog veel werk aan de winkel voor het interim-trainersduo Luc Leys en Nic Verboven.

Ook voor de andere staartploegen was het een zwart weekend, hoewel rode lantaarn Cappellen slechts nipt verloor bij Deinze. De voormalige 2de klasser meldt zich door deze zege opnieuw aan bij de top 5. De andere staartploeg, Willebroek-Meerhof, verloor op eigen veld het zespuntenduel tegen Ieper, dat nu wat vrijer kan ademen. Hoogstraten en Hamme deelden de punten. Beide ploegen schieten hier echter niets mee op. Hoogstraten voelt nog steeds de adem van de andere degradatieploegen in de nek en Hamme blijft maar zwemmen en zwalpen buiten de top 5 en is op zoek naar zichzelf. Met 1 punt uit 4 wedstrijden kan men daar alles behalve tevreden zijn…

 

Vroeg carnaval in Aalst

 

In Aalst was het opnieuw carnaval in de streekderby met Ternat. De Brabanders konden even de schijn opwekken met de gelijkmaker, maar daarna zetten de Ajuinen orde op zaken. Ternat moest met een mandje vol doelpunten terug naar af. “Den Iendracht” is de voorbije weken zwaar bij schot! Met 16 doelpunten uit de laatste 3 wedstrijden staan de kanonnen bijzonder scherp met het oog op de terugronde. Door hun inhaalbeweging is het nu de vlotst scorende ploeg in 3de A.

FCN Sint-Niklaas had lang uitzicht op een gelijkspel, maar moest in de regionale derby bij Temse in de slotfase toch nog het zuur verdiende punt afstaan aan de thuisploeg. De ploeg van trainer Andries springt door deze winst nu opnieuw over Waregem naar de top 3. Wielsbeke won verrassend de West-Vlaamse derby bij Waregem en tilt zich naar veiliger oorden. Voor de “Rassing”, dat stilletjes in de top 3 was geslopen, was dit een koude douche na 9 wedstrijden op rij zonder nederlaag. KSV Sottegem, dat vorige week leider Rupel Boom wandelen stuurde, was deze keer geen partij voor KM Torhout, dat na een bijzonder slechte start nu een rustige middenmoter is geworden.

 

Symphonica in Rosso

 

Oudenaarde tenslotte, leek tegen Coxyde op weg naar een gemakkelijke en vlotte zege én veiliger oorden. Maar in de slotfase werd een ware Symphonica in Rosso opgevoerd. Néén, de uitvoerder was niet Marco Borsato, maar een illustere voornaamgenoot, Marco Chetta. Deze scheidsrechter haalde de banbliksems en de woede van het thuispubliek op de nek met een zeer discutabele strafschop en liefst 3 rechtstreeks rode kaarten in de slotfase, waardoor de kustjongens toch nog konden terugkeren. De brave man zit momenteel aan een gemiddelde van 2 uitsluitingen per gefloten wedstrijd en is hiermee absoluut recordhouder wat betreft het uitdelen van rode kaarten…

 

De uitslagen:

 

KM Torhout – KSV Sottegem: 2-0

SK Deinze – FC Cappellen: 2-1

KSV Oudenaarde – KVV Coxyde: 2-2

Hoogstraten VV – VW Hamme: 1-1

RC Waregem – SC Wielsbeke: 0-1

SK Heist – RC Mechelen: 3-0

Eendracht Aalst – SKL Ternat: 5-1

Willebroek-Meerhof – VK Ieper: 1-3

KSV Temse – FCN Sint-Niklaas: 3-2

Rupel Boom was vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties