Veldslag in wedstrijd Limburgse 4de provinciale

Mathias Dumarey
| 29 reacties
Veldslag in wedstrijd Limburgse 4de provinciale
Foto: © SC

Een wedstrijd in de vierde provinciale van Limburg is ontaard in een regelrechte knokpartij. De partij ging tussen Standaard Bree en Statie Zolder.

De poppen waren al aan het dansen gegaan tijdens de wedstrijd. "Ik had tijdens de partij al twee van mijn sterkste spelers moeten vervangen. Ze kregen de hele tijd schoppen", aldus Zolder-coach Freddy Matthijs in HBvL. "Een andere speler die ik twintig minuten voor affluiten had ingebracht, stond er maar drie minuten op. Toen werd hij van het veld gestampt."

Na de wedstrijd liep het helemaal uit de hand. Drie spelers van Zolder werden door fans en spelers van Bree opgewacht. Die kregen rake klappen. Ze moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht, maar daar was het ook nog niet afgelopen. "Plots stonden drie kameraden van die amokmakers rond mijn bed. Toen de politie aankwam, waren ze wel weer verdwenen", aldus een van die spelers. Uiteindelijk zijn drie spelers van Zolder werkonbekwaam.

Standaard Bree heeft ondertussen al maatregelen genomen. De twee spelers, twee broers overigens, die aan de basis lagen van de vechtpartijen, werden ontslagen. "We hadden hen al eens gezegd dat ze alleen naar de club mochten komen om te voetballen. Dat is dus niet gelukt", aldus Bree-trainer Jos Millen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (4A)

Nieuwste reacties