"Er is meer dan een nieuwe trainer nodig"

"Er is meer dan een nieuwe trainer nodig"
Foto: © SC

Racing Genk hoopt met de aanstelling van Frank Vercauteren een zwarte pagina in de nog jonge club-geschiedens om te draaien. Toch heerst er nog heel wat twijfel onder de trouwe Limburgse aanhang van de bekerwinnaar.

De kogel is eindelijk door de kerk, Frank Vercauteren is de nieuwe oefenmeester van Racing Genk en stapt zo in de voetsporen van Hein Vanhaezebrouck. Toch trof deze reporter slechts 11 supporters aan tijdens de voormiddagtraining van de Limburgers. De enkelingen die het gure en koude weer trotseerden hopen op een nieuwe wind door hun club, maar zijn er niet helemaal gerust in."Het wordt afwachten of Franky onze club opnieuw op het goede spoor kan brengen, er is veel meer nodig dan een nieuwe trainer om opnieuw tot de top te behoren. De spelers moeten ook een knop omdraaien", klinkt het aan de Cristal Arena.

De supporters zijn het wel eens met het ontslag van Vanhaezebrouck en geven meteen een tip mee voor zijn opvolger. "Het wordt tijd dat andere spelers opnieuw hun kans krijgen. Het kan niet zijn dat iemand als Elayniv Barda en Balasz Toth opeens niet meer kunnen voetballen. We verwachten dan ook deze spelers opnieuw hun kans krijgen en grijpen."

Stein Huysegems kan op minder steun rekenen binnen het Genkse legioen. Vrijwel iedere aanwezige supporter ziet Huysegems niet meteen terugkeren in de basiself. "Hein zag ook genoeg iedere dag op training, wat mij betreft zal het nog lang duren eer we Huysegems opnieuw aan de aftrap zien", klinkt het kritisch aan de zijlijn van het trainingsveld.

Op de vraag of Genk het tij keert tegen Westerlo antwoordde iedereen volmondig ja. Het vertrouwen in Pierre Denier is erg groot in Genk en omstreken. "Pierre zal wel weer iets degelijk neerzetten, zo kennen we hem. Hij staat altijd klaar in tijden van nood en dat zal nu niet anders zijn. Trainers komen en trainers gaan, maar Pierre blijft er staan", aldus een positieve toeschouwer.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties