Fans Ascoli furieus na Fair Play doelpunt

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Fans Ascoli furieus na Fair Play doelpunt

De wedstrijd Ascoli - Reggina in de Italiaanse Serie B is gisterenmiddag in het grootste tumult geëindigd. Aanleiding was een zogenaamd Fair Play doelpunt.

Reggina-verdediger Valdez liep in een actie een spierblessure op en wou de bal buiten de lijnen spelen, maar dat was zonder Ascoli-aanvaller Sommese gerekend. Die hield de bal binnen, rende richting het bezoekende doel en bracht de thuisclub op voorsprong. De bezoekers waren woedend en in het tumult kreeg Costa van Reggina een rode kaart. Ascoli besloot daarop om de bezoekers een Fair Play doelpunt te laten scoren vanaf de aftrap. Pagano mocht door de stilstaande thuisdefensie slalommen en tikte de gelijkmaker kinderlijk eenvoudig binnen.

Met tien tegen elf trokken de bezoekers nog aan het langste eind want Bonazzoli en Barilla dikten nog aan tot 1-3. De thuisfans waren achteraf woedend. Ascoli verkeert in degradatiegevaar en kon de punten dus goed gebruiken. Ascoli-trainer Pillon verdedigt zich: "We hebben deze beslissing allemaal samen genomen. We moesten tot twee uur na de wedstrijd in de kleedkamers blijven, zo kwaad waren onze fans. Op deze manier is er echt geen lol meer aan. De druk is te groot en alles is te zeer gericht op resultaten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties