Mertens en Wuytens nekken Vertonghen en Alderweireld

Gert-Jan Weyters
| 7 reacties

Utrecht heeft de topper tegen Ajax met 2-0 gewonnen. Bij de thuisploeg hadden Dries Mertens en Jan Wuytens een hoofdrol. Wuytens besliste de wedstrijd met een rake kopbal.

Utrecht begon de wedstrijd zonder verloren zoon Kevin Vandenbergh die ziek aan de kant bleef. Een gemiste kans voor Vandenbergh die eindelijk terug in de gratie is gevallen van trainer Ton du Chatinier. Onze landgenoten Dries Mertens en Jan Wuytens kwamen wel aan de aftrap.

Utrecht begon uitstekend aan de wedstrijd in de eigen Galgenwaard. De thuisploeg nam meteen het heft in handen en trok ten aanval, Ajax kwam niet in gevaar en herstelde na 15 minuten het evenwicht. Urby Emanuelson, die pas in laatste instantie aan de aftrap kwam, zorgde voor enkele gevaarlijke fases.

Ricky van Wolfswinkel, die Vandenbergh verving, kreeg net voor rust nog een grote kans, maar Maarten Stekelenburg had een knappe parade in huis.

Utrecht begon indrukwekkend aan de tweede helft. Het duurde dan ook niet lang eer Stekelenburg zich moest omdraaien. Jacob Mulenga zette zich goed door en kon via het been van Vertonghen scoren. Aan de overkant miste Marko Pantelic een grote kans op de gelijkmaker.

Ondertussen ontpopte Mertens zich tot een constante gesel voor de bezoekende defensie. Hij strooide met de goeie acties en smeerde Anita een tweede gele kaart aan. Onder luid applaus van het publiek verliet onze landgenoot net voor het einde het veld.

Van Wolfswinkel kreeg nog twee grote kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar telkens kon hij niet afwerken. Het was echter Wuytens die Utrecht onderdompelde in het feestgedruis. Hij werd helemaal alleen gelaten bij een hoekschop en kon vrij binnenkoppen.

Door de overwinning sluit Utrecht aan bij de top, Ajax ziet mogelijk PSV en Twente verder uitlopen.