Genks publiek keihard voor eigen spelers en bestuur

De Nijs Michael
| 26 reacties
Genks publiek keihard voor eigen spelers en bestuur
Foto: © SC

Frank Vercauteren leidt vanaf vandaag de trainingen bij Racing Genk, de voormalige bondscoach volgt er de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op. De supporters nemen daarmee echter geen vrede, zij houden ook het bestuur verantwoordelijk voor de problemen.

Het zit serieus scheef bij Racing Genk en dat bleek zaterdagavond nogmaals. Een deel van de supporters bleef uit ongenoegen met de gang van zaken een half uur buiten. Toen de Genkse Ultras dan toch hun plaats innamen in het stadion, werden ze door een deel van hun medesupporters uitgejouwd. De spandoeken logen er echter niet om. Onder meer "Hein alleen is niet genoeg", stond te lezen in de tribunes.

Genk slaagde er tijdens de partij tegen Westerlo niet in om de fans opnieuw als één blok achter hun team te krijgen. Na de gemiste strafschop van Barda reageerden de thuisfans zelfs furieus. De eigen spelers kregen onder meer "amateurs" naar het hoofd geslingerd. Afwachten of kersvers trainer Vercauteren de fel verdeelde Limburgers op de rails kan krijgen.

Overigens reageerden sommige speler van Racing Genk bijzonder fel op de uitlatingen van de thuisaanhang en dat is bij interim-trainer Pierre Denier in het verkeerde keelgat geschoten. "Ze hebben een gebrek aan zelfvertrouwen, durven de bal niet te vragen", verdedigt de coach zijn spelers in dS. "Maar ik merkte dat een aantal spelers gereageerd hebben naar de supporters: dat kan absoluut niet. We zullen hen daarvoor op de vingers tikken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties