Nilis: "Van Nistelrooy wilde Gerets slaan"

Gert-Jan Weyters
| 31 reacties
Nilis: "Van Nistelrooy wilde Gerets slaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luc Nilis heeft een boekje opengedaan over zijn periode bij PSV onder trainer Erik Gerets. Volgens de voormalige Rode Duivel was Gerets allesbehalve populair in Eindhoven.

De in Eindhoven immens populaire Luc Nilis spaart zijn landgenoot en ex-oefenmeester niet. Hij had een zeer moeilijke relatie met Erik Gerets en hij was zeker niet de enige. Volgens Nilis kwam het zelfs bijna tot een handgemeen tussen Ruud Van Nistelrooy en Gerets.

"Van Nistelrooy werd na een slechte wedstrijd tegen De Graafschap al na een uur naar de kant gehaald. Toen Ruud naar Gerets stapte voor uitleg zei die dat zijn gedrag de andere spelers stoorde en dat hij irritant was. Van Nistelrooy was fanatiek en jaagde zich snel op als het niet liep. Maar irritant was hij niet. Toch had Gerets hem gezegd dat de groep zich aan hem stoorde. Ik wist van niks", aldus Nilis tegen Sport1.

"Bij de aankomst terug in Eindhoven vroeg Van Nistelrooy aan iedereen om te verzamelen in de kleedkamer. Iedereen, ook de trainers. Toen we daar allemaal zaten, vroeg Van Nistelrooy wie hem van de groep dan eigenlijk irritant vond. Gerets kwam ertussen en zei dat hij het niet zo had gezegd. Toen ben ik ertussen moeten springen of Van Nistelrooy had op Gerets geslagen. Hij ging volledig uit de bol. De spelers hebben een jaar later, toen ik al weg was, gevraagd om hem te ontslaan", zegt Nilis in een interview met Sport1.

De transfer van Nilis naar Aston Villa was ook het resultaat van de slechte verhoudingen met Gerets. "Het was in januari op het oefenkamp in Tenerife dat ik met voorzitter Van Raaij en Gerets over mijn contractverlenging moest gaan spreken. Ik heb daar toen één minuut gezeten en ben opgestaan. Ik zei: Voorzitter, er komt nog een dag dat je mij zal bellen over deze mijnheer. Ik doelde op Gerets. Ik keek naar Gerets op, maar vanaf de eerste dag werkte hij me tegen." (WB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties