Winterweer bedreigt het Belgische voetbal

Ruben Philippe
| 35 reacties
Winterweer bedreigt het Belgische voetbal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De clubs uit de Pro League zijn ongerust over het heersende winterweer. De koude temperaturen en de mogelijke sneeuw kunnen zorgen voor heel wat afgelastingen. Slechts zes Belgische clubs beschikken over veldverwarming.

Ivan De Witte, voorzitter van de Proleague, maakt zich eveneens zorgen over het weer. "We zijn allemaal een beetje verrast door de plotse en zware vrieskou. Ik kan alleen maar hopen dat dit winterweer niet te lang aanhoudt", zo citeert hij in HBVL.

"We moeten dit ondergaan. Ik geef toe dat er een reëel risico bestaat op afgelastingen en die zullen zeker gevolgen hebben voor de rest van het kampioenschap", aldus een gewaarschuwde De Witte. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat de Kalendercommissie een inhaaldatum zal vinden."

De clubs die wel veldverwarming hebben (Anderlecht, Genk, Gent, Standard, Germinal Beerschot en Westerlo) zullen echter niet moeten gaan klagen bij De Witte. "Ze moeten niet afkomen met schadeclaims. Iedereen wist dat het een overgangsjaar zou worden. Financieel en praktisch gezien was het onhaalbaar om dit jaar overal veldverwarming te hebben. Soms moet je dingen doen bewegen om vooruitgang te boeken", zo besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties