Watford City nipt gered van curator

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Watford City nipt gered van curator

Watford City, de Engelse club van erevoorzitter Elton John, heeft op het laatste nippertje een plaatsing onder curatele kunnen vermijden.

Watford City staat op de tiende plaats in The Championship en doet nog volop mee voor een play-off-ticket aan het einde van het seizoen. Maar financieel gaat het de club minder goed. 

Hoofdaandeelhouder Lord Ashcroft kon uiteindelijk in laatste instantie nog een regeling treffen met ex-voorzitter Jimmy Russo. Russo, zijn broer Vince en zakenpartner Robin Williams namen dinsdag ontslag. Ze eisten meteen een geleende som van 4,88 miljoen pond terug.

Watford dacht dat het niet zo een vaart zou lopen maar Russo hield voet bij stuk en dreigde met gerechtelijke stappen. Indien Watford niet betaald had, zou de club onder een curator zijn geplaatst en een puntenstraf van tien punten hebben gekregen.

Hoofdaandeelhouder Ashcroft besliste daarop om het geld uit eigen zak te betalen en de club zo voorlopig te redden van de ondergang. Maar hij gaf wel meteen mee dat de problemen hiermee niet van de baan zijn. De ex-club van voormalig Harelbeke-speler Ngongé blijft op zoek naar vers kapitaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties