Juve-trainer Ferrara: "Ik stap niet op"

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Juve-trainer Ferrara: "Ik stap niet op"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks vijf nederlagen in de laatste zes duels denkt Juve-trainer Ciro Ferrara er niet aan om op te stappen.

Gisterenmiddag verloor Juventus met 1-2 van rode lantaarn Catania, een pijnlijk dieptepunt. Juventus verloor hiermee vijf van zijn laatste zes duels, inclusief de uitschakeling in de Champions League. De druk op trainer Ciro Ferrara wordt nu wel heel groot. Toch blijft de voormalige verdediger van de Oude Dame strijdvaardig.

"Ik begrijp de teleurstelling van de fans. De spelers en ik zijn er ook kapot van. We zitten nu éénmaal in een moeilijke periode. Blijkbaar moeten we de kelk tot op de bodem ledigen. Als we de rangen sluiten kunnen we dit overwinnen. Ik weiger het schip te verlaten, ik zeil veel te graag."

Vooral dure transfers Felipe Melo en Diego krijgen de volle lading van de fans. Gisteren wisselde Ferrara de Braziliaan Felipe Melo na amper 35 minuten in de eerste helft. "Hij maakte de ene ongelukkige fout na de andere en werd uitgefloten door het publiek. Ik wou hem gewoon beschermen. Het zijn moeilijke tijden voor hem."

"We waren goed gestart aan het seizoen maar halen nu slechts 18 punten uit 13 wedstrijden, dat is te weinig. Het is een samenloop van omstandigheden, het is niet één specifiek probleem. We gaan alleszins niet op zoek naar versterking. Ik blijf geloven in Felipe Melo en Diego."

Ondertussen doen de geruchten de ronde dat grote baas John Elkann en zijn neef Andrea Agnelli enkele drastische veranderingen willen doorvoeren. Zo zouden ze Roberto Bettega willen aanstellen als technisch directeur en valt ook de naam van Guus Hiddink om trainer Ferrara te vervangen. Ferrara zou wel niet ontslagen worden, hij krijgt mogelijk een andere functie binnen de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties