Van Hout: ''Hopelijk mag ik spelen tegen Kortrijk''

Ruben Philippe
| 12 reacties
Van Hout: ''Hopelijk mag ik spelen tegen Kortrijk''
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgenavond krijgt Standard het bezoek van KV Kortrijk. Beide teams zullen strijden om een ronde verder te geraken in de Beker van België. Voor doelman Van Hout is het een speciale wedstrijd. Hij hoopt dat hij mag spelen tegen zijn ex-ploeg.

Kristof Van Hout maakte deze zomer de overstap van KV Kortrijk naar Standard. "Het kostte tijd om me aan te passen, ik ging tenslotte van Kortrijk naar een echte topclub", aldus de doelman in La Dernière Heure. "Er zijn veel nieuwe spelers bij Kortrijk, een nieuwe coach en een nieuwe systeem maar ik ken nog een heleboel mensen", zei hij. "Ik hoop om te spelen tegen mijn oude club, het zou bijzonder zijn." 

Van Hout heeft ook een speciale band met bekerwedstrijden. Vorig jaar werd hij de held van KV Kortrijk nadat hij enkele sterke prestaties neerzette. "Het was mijn eerste wedstrijd op hoog niveau. Ik was zeer blij om te spelen en blij met de resultaten. Ik stopte twee penalties, de andere vloog tegen de paal", vertelde hij met enige trots. 

De doelman beseft dat KV Kortrijk geen makkelijke tegenstander is. "Standard is favoriet, vooral thuis. Maar we moeten toch op onze hoede zijn voor KV Kortrijk, ze spelen een zeer sterk seizoen", zo gaat Van Hout verder. "We zijn nu ver gekomen, we willen echt winnen." 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties