Jacobs: "We zullen Lukaku misschien sparen"

Jacobs: "We zullen Lukaku misschien sparen"
Foto: © SC

Anderlecht neemt het vanavond in de achtste finales van de Beker van België op tegen tweedeklasser en streekgenoot Dender. Trainer Ariël Jacobs overweegt, met het drukke programma in het achterhoofd, enkele verschuivingen door te voeren.

“De beker is en blijft een doel”, onderstreept Jacobs het belang van de wedstrijd tegen Dender.

De paars-witte oefenmeester wil de tweedeklasser dan ook niet onderschatten. “Het is een club met ambitie, die graag wil promoveren.
Ze hebben niets te verliezen en zullen spelen zonder complexen. Het is ook hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Ze moete dus geen rekening houden met de volgende match.”

Adductoren Lukaku

Toch wil Jacobs enkele jongens wat rust gunnen. Zo valt Romelu Lukaku misschien naast de ploeg. De 16-jarige aanvaller ondervond wat hinder aan de adductoren en deed het de voorbije dagen rutstig aan. “We zullen hem dinsdag mogelijk sparen”, zegt Jacobs.

“Hij heeft een serieuze ontwikkelijk doorgemaakt de afgelopen maanden. Dat is een goede zaak voorhem en voor de club. In het begin had hij nog wat last met de recuperatie, vooral na een midweekmatch. Nu begint hij de opeenvolging van wedstrijden beter te verdraaien.”

In doel neemt Davy Schollen normaal de plaats in van Silvio Proto.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties