Daerden: “We missen Haroun”

Wouter Laeremans
| 9 reacties
Daerden: “We missen Haroun”
Foto: © SC

De trainer van Germinal Beerschot kon heel tevreden zijn over de prestatie van zijn ploeg. Al bleef de match ook tegen tien Genkspelers spannend tot op het einde. "We hebben nagelaten om het sneller af te maken."

“We hadden een goede balcirculatie en we hebben de centrale middenvelders van Genk onmiddelijk onder druk gezet”, zegt Germinal Beerschottrainer Jos Daerden. “Het enige minpunt is dat we minder dreiging brengen in de zestien van de tegenstander. Dat was tegen Charleroi en Gent ook al zo. We missen Haroun.”

“Het is geen toeval dat we minder présence hebben in de rechthoek. Dat komt niet alleen door de afwezigheid van Faris zelf, hij laat ook de spitsen soms profiteren. Als de bal tien keer op de flank is dan is hij ook elf keer voor de goal. Dat is een enorme kwaliteit die we vandaag moesten missen.”

Net voor rust ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand en kreeg Genkspeler Eric Matoukou een rode kaart. “Tegen tien man moet je geduld blijven uitoefenen en de bal snel laten rondgaan. Dat gebeurde perfect, mijn jongens hebben dat prima uitgevoerd.”

“We laten in de tweede helft wel na om de match sneller te beslissen. Gelukkig hield doelman Pacovski ons recht op het cruciale moment. Maar ik ben heel tevreden over de hele wedstrijd. Woensdag moeten we nog eens vol gas geven en daarna kunnen de jongens genieten van een verdiende week vakantie.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties