Interview Köteles: "Kan niet maximaal tevreden zijn"

Steurbaut Kersten
| 27 reacties
Köteles: "Kan niet maximaal tevreden zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laszlo Köteles vierde zaterdag zijn debuut in het doel bij Racing Genk. De Hongaarse doelman acteerde met brio, maar kon niet verijdelen dat de Limburgers opnieuw met lege handen achterbleven.

Ruim vijf maanden heeft hij er op moeten wachten, maar zaterdag was het eindelijk zover. Frank Vercauteren slachtofferde Davino Verhulst na de bekeruitschakeling tegen Roeselare en gooide op het Kiel de 25-jarige Köteles tussen de palen.

 

De Hongaar maakte meteen een uitstekende indruk bij zijn eerste beurt op Belgische bodem. Tosin Dosunmu noemde hem na de wedstrijd de beste man op het veld. De Nigeriaanse spits mocht het dan ook zelf aan den lijve ondervinden.

 

Tot driemaal toe zag hij een bijna gemaakt doelpunt uit het kader geweerd. Bij de vierde poging mocht Dosunmu wel de armen in de lucht steken. “Toch kan ik niet volledig tevreden zijn”, blijft Köteles bescheiden.

 

Je speelde nochtans een uitstekende wedstrijd, Laszlo.

 

“Ik heb goed gespeeld, maar als doelman is het mijn taak om alle ballen te pakken. Nu ben ik ontgoocheld. Het is misschien niet mijn fout, maar pas als ik die kopbal had tegengehouden, kon ik maximaal tevreden zijn.

 

Was je zenuwachtig voor je debuut?

 

“Ik had vooraf een beetje schrik. Maar toen de wedstrijd begon, was ik relax en voelde ik dat het goed zou komen. Nu ben ik vooral heel moe en ontgoocheld.”

 

Hoe zwaar was het om zo lang op je kans te moeten wachten?

 

“Overal waar ik gespeeld heb, was ik eerste doelman. Ik zit nergens graag op de bank, want daar is het onmogelijk om je ploeg te helpen. Maar ik ben hier pas in augustus aangekomen als vreemde speler. De ploeg was al een tijdje bezig, de eerste wedstrijd die ik zag was die tegen Lille. Bovendien speelde mijn collega (Davino Verhulst, nvdr.) heel goede wedstrijden. Op Club Brugge was hij zelfs de beste speler op het veld. Ik moest gewoon hard blijven werken en mijn kans afwachten.”

 

Verwacht je dat je na je sterke prestatie in doel blijft staan?

 

“Ik voel me al enkele weken heel goed in vorm, maar het is aan de trainer om te beslissen of ik blijf staan of niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties