Interview Claessens: "Hopelijk snel eens scoren voor Cercle"

Nico Wieme
| 0 reacties
Claessens: "Hopelijk snel eens scoren voor Cercle"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Olivier Claessens maakte tijdens de voorbije zomer de overstap van Racing Mechelen naar Cercle Brugge. De Antwerpenaar maakte in de Brugse derby bijna een helft vol en lukte ei zo na de gelijkmaker in de slotseconden.

Op het einde van de zomer transfereerde Olivier Claessens van derdeklasser Racing Mechelen naar Cercle Brugge. De aanvaller begon zijn voetballoopbaan in 1994 bij Kontich FC. Daarna doorliep hij enkele jeugdreeksen bij Lyra. Tussen 2004 en februari 2007 kwam Claessens uit voor Antwerp FC. Via een kort verblijf bij Willem II belandde de 21-jarige speler bij RC Mechelen. Daar scoorde hij negen doelpunten in 26 wedstrijden. Mede door de succesvolle bekercampagne wekte hij de interesse van een aantal eersteklassers en het verbaasde dan ook niet dan zijn manager Geert Lermyte hem bij Cercle kon stallen.

 

Bij groen-zwart geraakt Claessens maar moeizaam van de bank. Zijn debuut maakte hij op 12 september in de uitmatch op Charleroi waar hij halfweg de match Bernt Evens kwam vervangen. “Tegen Club was het mijn zevende invalbeurt nadat ik eerder inviel tegen Charleroi, Germinal Beerschot, Roeselare, Sint-Truiden, AA Gent en Zulte Waregem. Ik vond dat ik het al bij al niet slecht gedaan heb. Ik zou alleen eens een doelpunt willen scoren.”

 

Na de pauze gingen jullie ten onder tegen Club. Heb je daar een verklaring voor?

 

“We wisten dat Club bij een 0-1-achterstand aan de rust alles op alles zou zetten. De coach bracht mij in om met mijn snelheid voor gevaar op de counter te zorgen. Jammer genoeg hebben we als ploeg te weinig gebruik gemaakt van de countermogelijkheden. Het tweede doelpunt van blauw-zwart valt nadat wij een tegenaanval niet goed uitspelen.”

 

Wat vond je van deze derby?

 

“Ik vond dat Cercle goed voetbal gebracht heeft. We blijven echter weer met lege handen achter. Er was achteraf een gelaten sfeer in de kleedkamer. Zo’n derby is altijd iets speciaals. We wilden revanche nemen voor de soms onverdiende nederlagen in de vorige derby’s.”

 

Wat blijft je bij van deze wedstrijd?

 

“Vooral de leuke sfeer in de tribunes. Zo’n vol stadion, dat geeft je toch wel een kick. Zulke wedstrijden wil ik meer spelen. Maar dan hoop ik wel dat we eens met een zege het veld kunnen verlaten.”

 

Je contract loopt aan het einde van het seizoen af. Blijf je bij Cercle?

 

“Dat zien we op het einde van het seizoen wel. Ik ben hier in ieder geval gelukkig. Alleen een doelpunt ontbreekt. Tegen Club was mijn kopbal in de slotseconden volgens mij wel raak. Alleen heeft de scheidsrechter dat niet gezien.”

 

Wat vond je van Club?

 

“In de eerste helft hebben we hen goed opgevangen. We hebben ze toen goed vastgezet. Na de pauze schakelden zij over op powerplay. Ze hebben ook heel wat techniek in de ploeg. Met Dirar, Vargas, Odjidja en Perisic hebben ze spelers in huis die met een individuele actie de match kunnen beslissen. Kouemaha vooraan is een ideale targetman: sterk in het duel en balvast. Club heeft ook een heel sterke bank. Veel ploegen dromen daarvan. Hoewel het voor ons een domper was, zal het Sonck wel deugd gedaan hebben om nog eens te kunnen scoren.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties