Hoefkens: "Club straks moeilijk af te stoppen"

Hoefkens: "Club straks moeilijk af te stoppen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Carl Hoefkens speelde in de tweede helft tegen Cercle nog maar eens als enige centrale verdediger bij Club. De Lierenaar vond dat blauw-zwart verdiend gewonnen had tegen de buren.

“We moesten deze wedstrijd gewoon winnen omdat we op voorhand wisten dat in het duel tussen Gent en Anderlecht minstens één team punten zou verspelen. Daarom zijn dit drie gouden punten”, zei Carl Hoefkens na afloop van de nipte 2-1-zege.

“Ik vond Cercle in de eerste helft heel goed spelen. Glen De Boeck had zijn pionnetjes tactisch goed gezet. Na de pauze hebben wij ons herpakt. Club heeft uiteindelijk ruim verdiend gewonnen. Cercle heeft dan niet veel kansen meer gekregen. Wij hadden er veel, alleen sprongen we er te slordig mee om”, aldus de centrale verdediger.

 

Waarom hebben we het echte Club niet gezien? “Cercle heeft zich gedurende twee weken kunnen voorbereiden op deze derby. Dat was een groot voordeel voor hen. Daarenboven is groen-zwart een goede ploeg die het elk topteam moeilijk kan maken.”

 

Tot slot had Hoefkens nog enkele bemoedigende woorden over voor de bankzitters bij Club. “Onze invallers moeten beseffen dat zij belangrijk zijn voor ons. Vergeet niet dat Sonck en Akpala vorig seizoen goed waren voor 30 doelpunten en Dahmane was topschutter bij Bergen. Als iedereen straks weer de grote vorm te pakken heeft, zullen wij moeilijk af te stoppen zijn.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties