Anderlecht en Gent winnen, Germ. Beerschot onderuit

Anthony Van der Planken
| 14 reacties

Anderlecht en AA Gent hebben het jaar in stijl afgesloten. Beide clubs wonnen en deden een goede zaak, want Germinal Beerschot ging verrassend onderuit in Lokeren.

Anderlecht had met Zulte Waregem een moeilijke opdracht. De bezoekers deden het vrij aardig in het Astridpark en verdienden veel meer dan een 2-0-achterstand aan de rust. Tom De Sutter scoorde twee keer. Na de pauze knokte Zulte Waregem terug en kwam het verdiend op 2-1 via Berrier, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

AA Gent blijft in het spoor van paars-wit na een vlotte 0-4-zege in Roeselare. De Buffalo's waren oppermachtig en stonden na nauwelijks dertien minuten al 0-3 voor. Aan de rust lag de eindscore al vast. Wils scoorde de eerste goal, Coulibaly pakte daarna uit met een zuivere hattrick.

Eerder op de avond won Club Brugge al met 1-4 van KV Kortrijk. De top drie blijft dus onaangetast en loopt bovendien uit, want Germinal Beerschot ging onderuit op het veld van Lokeren. Mbayo en Janczyk zorgden voor de doelpunten.

KV Mechelen moest met een noodelftal aantreden tegen Charleroi, maar wist wel te winnen. Aloys Nong scoorde een kwartier voor het einde de 1-0. Dat leidde tot frustraties bij de bezoekers, die na twee rode kaarten de partij met negen man eindigden.