Longueville: "Mijn carrière verder uitbouwen bij Anderlecht"

De Nijs Michael
| 12 reacties
Longueville: "Mijn carrière verder uitbouwen bij Anderlecht"
Foto: © SC

Anderlecht is momenteel op stage in La Manga. De Brusselaars namen ook Birger Longueville mee naar Spanje. Op de website van paars-wit kijkt de achttienjarige belofte terug op zijn eerste maanden bij de competitieleider.

"Voetballen in Frankrijk was vooral op studievlak niet evident", vertelt Longueville, die afgelopen zomer weggehaald werd bij Lille OSC. "Ik ben teruggekomen omdat ik ook aandacht wou besteden aan mijn studies. Want ik vind die studies toch ook heel belangrijk naast een voetbalcarrière. Veel verschil is er niet wat de opleiding in Anderlecht en Rijsel betreft. Net als in Lille trainen we hier twee keer per dag en ik heb gehoord dat ze op Neerpede nu ook een echt centrum aan het bouwen zijn. Zo kunnen spelers 24u op 24 gevolgd worden, dat was in Frankrijk ook het geval. Ik vind het heel positief dat dat nu ook in Anderlecht zal gebeuren"

"Het loopt goed", kijkt de jonge Belg terug op zijn eerste maanden bij de U21 van paars-wit. "Ik volgde het klassement niet echt, maar ik heb het de laatste tijd toch eens bekeken en ik zag dat we aan de leiding stonden. We mogen niet klagen met onze groep bij de beloften. Het loopt prima. Ik speel er centraal in de verdediging. Enkel toen ik heel klein was - 6 à 7 jaar- heb ik ook als linksmidden gespeeld, maar sindsdien ben ik volledig omgebouwd tot centrale verdediger."

"Ik was heel tevreden toen ik hoorde dat ik deel uitmaakte van de groep", reageert de verdediger op zijn selectie voor de winterstage. "Ik zie deze week in Spanje als een soort beloning en ik probeer zoveel mogelijk te leren van spelers zoals Roland Juhasz en Jelle Van Damme die echte voorbeelden zijn voor mij. Ik luister zoveel mogelijk naar hen en probeer zaken op te nemen die ik daarna hopelijk over kan brengen naar de U21. Ik zie deze stage vooral als een heel leerrijke ervaring."

"Je voelt toch wel dat het niveau nog iets hoger ligt dan bij de beloften", aldus de jongeling. "Wat duels betreft, gaat het ook veel sneller bij de eerste ploeg. Ik had voordien al twee of drie keer met de eerste ploeg meegetraind, maar dat was toen er een aantal spelers afwezig waren. Dit is de eerste keer dat ik met de volledige groep kan meetrainen."
 

"De integratie in de A-kern gaat heel goed. Het gaat er bij momenten ook heel plezierig aan toe", glundert de belofte. "Maar we kunnen ook stop zeggen en hard werken. Die eerste dagen hier in La Manga zijn zeker al heel positief. Het is echt een zeer goeie groep. Ik ben zeker van plan ook volgend seizoen nog bij Anderlecht te voetballen. Ik wil hier zolang mogelijk blijven en als het kan ook mijn carrière hier verder uitbouwen. Ik ben heel tevreden over de manier waarop hier gewerkt wordt. Het is een enorm positieve ervaring."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties