Hooiveld trekt naar Celtic

Wouter Laeremans
| 0 reacties
Hooiveld trekt naar Celtic
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk, Jos Hooiveld is vanaf vandaag speler van het Schotse Celtic Glasgow. De 26-jarige Nederlander komt over van het Zweedse AIK Stockholm.

De verdediger zette vandaag zijn handtekening onder een contract van 3,5 jaar. Vorig jaar werd hij kampioen met AIK Stockholm en won hij ook de beker. De Nederlander werd ook uitgeroepen tot Verdediger van het Jaar in Zweden. Bij Celtic vindt hij zijn landgenoot Glenn Loovens terug.

Hooiveld reageert enthousiast op zijn transfer. “Ik ben heel blij om voor een club als Celtic te mogen spelen. De club heeft een fantastische geschiedenis en geweldige fans. Ik voel dat dit de juiste ploeg voor mij is. Hopelijk kan ik een rol spelen in de jacht naar prijzen.”

“We zijn erg tevreden dat we Jos kunnen verwelkomen. Hij is een speler die volgens ons een belangrijk aandeel kan hebben voor deze club”, zegt zijn nieuwe coach Tony Mowbray.

De transfersom zou 2,2 miljoen euro bedragen. Hooiveld speelde eerder voor Heerenveen, Zwolle en FC Inter Turku in Finland voor hij naar Zweden trok.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties