Mali-coach Keshi: "Ik ben aangeslagen"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mali-coach Keshi: "Ik ben aangeslagen"
Foto: © SC

Angola en Mali leverden een spetterende openingsmatch af op de Africa Cup. Het gastland liep 4-0 uit maar moest uiteindelijk toch nog een gelijkspel toestaan na een waanzinnige slotfase.

Manuel Jose, trainer van Angola, had zo zijn mening over de knotsgekke wedstrijd: "Dit gelijkspel voelt aan als een nederlaag. Hoe kan je nu een 4-0 voorsprong weggeven op tien minuten? Dit is één van de zwaarste ontgoochelingen uit mijn carrière."

"Wij zijn het gastland, waren hier op voorbereid. We deden alles juist. Het publiek werd gek. We hadden alles onder controle en dan gebeurt zoiets. Het geweldige publiek verdiende een zege. We zijn naïef geweest."

Mali-coach Keshi (foto), ex-speler van Anderlecht en STVV, reageerde aangeslagen: "Ongelooflijk dat wij hier nog een punt pakken. Ik ben dus blij. Heel blij. Maar ik ben tegelijkertijd enorm aangeslagen. Wij stonden op een bepaald ogenblik 4-0 achter. We waren nergens."

"Het was dus echt niet de bedoeling om zo een grote achterstand te slikken. Ik ben uit mijn lood geslagen door de manier waarop we dit hebben laten gebeuren. We waren precies onder de indruk van de omstandigheden om in de openingswedstrijd voor een vol huis van 50.000 man tegen het gastland te spelen. Mentaal waren we heel zwak."

"Onze terugkeer was waanzinnig. Er was veel geluk mee gemoeid. Uiteraard krikt dit wel ons zelfvertrouwen op als je na 4-0 nog kan terugslaan. Maar we zullen veel moeten veranderen voor de volgende wedstrijd. We mogen deze fouten niet meer maken als we willen doorstoten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties