Egypte geplaatst, Nigeria wint

Hannes De Meyer

Nigeria houdt zicht op een plaats in de kwartfinales van de Africa Cup. Na de nederlaag op de eerste speeldag tegen Egypte, versloeg de ploeg vanavond Benin met 1-0. Titelhouder Egypte is geplaatst voor de volgende ronde na winst tegen Mozambique.

Nigeria speelde niet groots en mocht achteraf niet klagen over de kleine zege. Vlak voor rust tekende Everton-spits Yakubu Aiyegbeni voor de enige treffer van de wedstrijd. Benin-verdediger Romualde Boco voorkwam een doelkans met de hand, waardoor de bal op de stip ging. De Nigeriaan benutte met veel moeite de strafschop. Eerder in de wedstrijd had Yakubu nog een levensgrote kans onbenut gelaten.

In de tweede helft kregen beide elftallen enkele uitstekende mogelijkheden op een doelpunt, maar de spitsen van beide landen hadden hun vizier niet op scherp staan.

Egypte won in de andere match met 2-0 van Mozambique. Een own-goal van Dario Khan en een doelpunt van Mohamed Gado velden het verdict. Beide treffers vielen in de tweede helft.

Dankzij de overwinning klimt Nigeria naar de tweede plaats in zijn poule. Het heeft drie punten minder dan Egypte, dat door zijn overwinning al geplaatst is voor de kwartfinales. Benin en Mozambique hebben momenteel één punt.