Leverkusen opnieuw eerste, Maric wint bij Bailly en Daems

Ward Callens
| 2 reacties

Bayer Leverkusen zet zich weer op kop van de Bundesliga na winst tegen Mainz. Peter Van Der Heyden hield 90 minuten lang de bezoekende bank warm.

Bayer Leverkusen heeft zich na een doelpuntenfestijn tegen FSV Mainz 05 weer op kop van het Duitse klassement gezet. Na 90 minuten spelen stond de 4-2 eindstand op het scorebord.

Mainz kwam wel al vroeg op voorsprong via verdediger Tim Hoogland maar daarna speelde Bayer Leverkusen de bezoekers weg. Na een kwartier kon Michal Kadlec met een kopbalgoal gelijkmaken, en na een half uur spelen stond het al 3-1, na doelpunten van Tranquillo Barnetta en Toni Kroos (foto).

Het leek nog even spannend te worden toen Niko Bungert in de 67ste minuut de aansluitingstreffer maakte, maar in de 88ste minuut stelde de Zwitser Eren Derdiyok orde op zaken. Op aangeven van Renato Augusto zette hij de 4-2 eindstand op het scorebord.

Borussia Mönchengladbach moest aan de bak tegen VfL Bochum. Bij Gladbach stonden onze landgenoten Logan Bailly en Filip Daems in de basis. Bij de bezoekers mocht Milos Maric zich opmaken voor zijn debuut.

Het waren ook Maric en co die in de eerste helft de betere ploeg waren. Via Stanislav Sestak en Zlatko Dedic stond het na een half uur spelen al 0-2.

In de tweede speelhelft nam Mönchengladbach het spel in handen en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Pas in de 80ste minuut kon Fabian Bäcker de 1-2 tegen de netten tikken.

Er veranderde verder niets meer aan de score en zo gaat Bochum, dat zich veel efficiënter in de aanval toonde, met de drie punten lopen. Het doet daarmee een goede zaak in de strijd tegen de degradatie.